Jdi na obsah Jdi na menu
 


Charakteristika MŠ

Základní škola a Mateřská škola Štědrá se nachází v Karlovarském kraji v obci Štědrá. Mateřská škola je jednotřídní školka rodinného typu.

Do MŠ se přijímají děti od 2 let věku. Zápis dětí do MŠ vyhlašuje ředitelka školy ZŠ a MŠ. Po dohodě se zřizovatelem a probíhá v době od 1. 5. do 30. 5. Rodiče mohou také přihlásit své dítě do MŠ v průběhu školního roku.​ Podrobná kritéria pro přijímání dětí jsou k dispozici u ředitelky školy v podobě vnitřní směrnice "Kritéria pro přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání".

Mateřská škola se nachází v přízemí budovy základní školy. Prošla kompletní rekonstrukcí. Za vstupem do budovy se nachází šatna. Na hraní, tvoření a učení se novým věcem mají děti k dispozici dvě velké herny, z nichž jedna slouží také jako ložnice pro spící děti. Herny jsou moderně vybaveny a rozděleny na tzv. hrací koutky tak, aby děti přesně věděly nejen s jakými předměty si hrají, ale také kam je mohou v běžném životě zařadit a jak s nimi zacházet. Hrací koutky jsou následující: "vodní svět", "dopravní prostředky", "farma",  koutek pro maličké děti, který je vybaven hračkami a edukačními předměty, které jsou  adekvátní věku dvouletých dětí. Dále je část herny vyhrazena starším dětem předškolního věku. V této části se nacházejí stolky na tvoření, knihovna a různé edukační a tvořivé hry. V koutku "vodní svět" najdou děti pískoviště s kinetickým pískem, stan ve tvaru pirátské lodě a molitanové stavebnice ve tvaru lodí. Koutek farma zahrnuje molitanové kostky, ze kterých mohou děti postavit dům, kuchyňku, panenky a kočárky, doktora, obchod apod. Koutek s dopravními prostředky obsahuje vše, co patří k dopravě. Dále dílnu s opravářským materiálem, různé autodráhy apod. V herně se také nacházejí cvičební pomůcky, které s dětmi využíváme při sportovních chvilkách.

Jídelna pro děti byla kompletně zrekonstruována, kuchyň nově postavena. Jídelna je vybavena dřevěnými židličkami a stolky s různou výškou tak, aby vyhovovala dětem dle jejich velikosti a aby se jim při jídle pohodlně sedělo. Kuchyň je vybavena moderními nerezovými spotřebiči a nádobím.

V nedaleké budově se nachází moderní tělocvična, která je k dispozici pro děti MŠ i ZŠ, převážně pak v zimních měsících.

V roce 2018 jsme pro děti vybudovali nové hřiště přímo u školy, které doplňuje vlastní zahrádka. Nachází se zde několik herních prvků z akátového dřeva a plastová houpadla. Hřiště nijak nenarušuje ráz okolní přírody. Průběžně jej doplňujeme o nové herní prvky. Vzhledem k poloze školy využíváme okolí a nedaleký rozlehlý zámecký park ke každodenním vycházkám do přírody.